feb 12

戰隊成形都有一段時間, 過往一起的活動多不勝數, 這年的團拜卻是我們的第一次, 想起來應該是之前幾年都夾不著時間見大家吧~ 

團拜前因為要和哲哲上playgroup, 所以沒有跟大隊吃午餐, 就直接到圓方的遊樂場等. 我們早到了, 哲哲四周不見朋友仔很掛念, 不停問我: 三包米呢? anson呢?

1.jpg 

朋友仔終於到啦! 男孩們都是車迷, 人人想做司機, 你一句我一句拗數的時候請記住後面有乘客(米b)靜靜的在等你們開車丫~~

玩夠遊樂場, mavis帶隊轉戰溜冰場

因為我從沒試過溜冰, 要平衡自己還要兼顧哲哲很難吧...來到溜冰場的時候問哲哲要不要沒有媽媽陪, 自己一個跟住叔叔們試試, 或許哲哲記得平常經過影音鋪看到的花式溜冰示範片段, 再看到場內小朋友的小企鵝, 想也不想就答應了 (少有只得自己一個沒有我陪都肯入場, 證明哲哲對姨姨叔叔們已經有一定的信任了)

P2120819.JPG P2120826.JPG

入場前型男們擺擺pose, 開心等入場~~

在溜冰場的另一端等了好久, 終於見到哲哲跟住洛文既身影出黎啦!!!(thanks洛文~)

P2120855.JPG 

哲哲舉步維艱, 走一步又跌兩步, 真係辛苦晒洛文全程彎低身傍實哲哲

第一次玩, 成日跌, 加上沒有爸爸媽媽在身旁, 想不到哲哲都捱到半小時. 過後問哲哲喜不喜歡溜冰, 哲哲說很喜歡, 還想下次教我和爸爸玩; 再問下次仲玩唔玩, 哲哲說太難, 唔玩lu話雖如此, 過後幾天又見哲哲穿上對半濕的襪子在地上滑行, 笑說在溜冰呢~)

Maggie 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(5) 人氣()


留言列表 (5)

發表留言
  • mag (馬姬)
  • 哈哈哈哈... 哲哲個樣好似有d緊張, 有d徬徨咁喎! 不過呢個係一個好好嘅體驗, 希望佢大個仲記得啦! 見到你地戰隊玩溜冰, 我就諗起自己讀者果陣同班同學放學去溜冰lu... 有d懷念呢~ hehe...
  • 我好out架, 以前都未玩過溜冰, 如果我識既話, 帶住哲哲, 佢會再多d安全感, 可能會玩得開心dd

    Maggie 於 2011/03/17 10:38 回覆

  • 莎莉蛋糕
  • 哲哲都好定吖,叻仔!
  • 得個樣咋...佢其實係跌左好多次, 真係辛苦晒洛文成日拉返佢起身

    Maggie 於 2011/03/17 10:39 回覆

  • Christine
  • 咦, 原來有企鵝仔比佢地扶架, 又幾得意喎~
    可能見得佢地多, 哲哲已經放心跟佢地去玩啦~
    睇哲哲個樣, 好啖定, 好穩陣甘喎, 叻仔^^
  • 係呀, 有得租, 好似係$20一個鐘, 咁玩一陣都ok啦

    Maggie 於 2011/03/17 10:39 回覆

  • Koko
  • 哲哲有走一步跌兩步咩?! 估唔到哲哲會跟洛文, 哈哈~~~
  • 有呀, 洛文同我講哲哲成日跌, 跌到佢都無心機玩要提早離場...我都估唔到哲哲肯跟洛文, 好驚喜!

    Maggie 於 2011/03/17 10:40 回覆

  • 白雪
  • 哈哈哈哈哈....著濕襪扮踩冰!!!!
    乜原來前兩年d團拜你無黎架? 我明明記得第一年人齊架?!
  • 係呀, 著住對襪專登整濕佢在廳滑黎滑去, 真係好有創意既玩法, 哈哈哈

    我唔肯定, 但我無咩印象之前幾年有黎過...

    Maggie 於 2011/03/18 12:35 回覆

【 X 關閉 】

【PIXNET 痞客邦】國外旅遊調查
您是我們挑選到的讀者!

填完問卷將有機會獲得心動好禮哦(注意:關閉此視窗將不再出現)

立即填寫取消